Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Bij Zermelo merken we vaak dat het roosteren extra lastig wordt door een gebrek aan lokalen. Het is natuurlijk mogelijk om de klassieke noodlokalen neer te zetten, maar deze worden vaak als onprettig ervaren. Zaken zelf regelen is bovendien tegenwoordig ouderwets. De cloud levert veel meer flexibiliteit en verlaagt de beheerslast. Zermelo heeft nu een product wat hier perfect bij aansluit: de Zermelin.

De eerste Zermelin hangt vanaf vandaag boven onze vestiging Oegstgeest. De komende weken zal deze een tour door het land gaan maken, beginnend met onze vestigingen in Deventer en in Waalre. We hopen de komende maanden te kunnen beginnen met een pilot. We zoeken overigens nog een piloot.

Wat zijn de voordelen van de Zermelin?

  1. Eenvoudige installatie, de Zermelin komt op eigen kracht aanvliegen en kan eenvoudig door kabels bevestigd worden aan het gebouw.
  2. Neemt geen ruimte in op het schoolplein!
  3. Prachtig uitzicht over uw stad of dorp, wat gelijk de leerlingen een goed beeld geeft van hun omgeving. De satellietbeelden van Google Earth worden een stuk herkenbaarder.
  4. Het is voor leerlingen niet meer mogelijk om stiekem uit het raam te klimmen als de docent even niet oplet.
  5. Leerlingen maken gelijk kennis met de luchtvaart.

Op dit moment kleven er ook enkele nadelen aan de Zermelin, deze hopen we zo spoedig mogelijk weg te nemen:

  1. Bij sommige weersituaties kan het werken in de Zermelin "minder comfortabel" zijn. We zorgen uiteraard wel voor zakjes. Ook wordt het uitzicht vanuit de cloud een stuk slechter bij de aanwezigheid van wolken.
  2. Het betreden van de Zermelin is op dit moment nog wat spartaans, we hopen de open kooilift snel te vervangen door iets beters. Ook gaan we er vanuit dat er geen incidenten meer zullen optreden met de hijskabel.
  3. De betrouwbaarheid van de Zermelin hangt op dit moment net iets lager dan die van een klassiek noodlokaal. Maar maakt u zich geen zorgen! In het geval dat de Zermelin losbreekt zorgen wij binnen 24 uur voor een nieuwe. Wel dient u zelf te zorgen dat de leerlingen en docenten die op dat moment in de Zermelin aanwezig waren teruggevonden en gered worden.

Als u interesse heeft in de Zermelin kunt u contact met ons opnemen. Houdt u het nog even bij gewone lokalen? Ook dan is er ook goed nieuws. We zijn namelijk bezig met het verbeteren van het onderdeel lokalen roosteren in de software. Wel jammer dat u dan misschien geen Zermelin meer nodig heeft...

  • No labels