Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Inleiding

Lokalen kunt u in het portal wijzigen en aanmaken. In de desktop heeft u vervolgens de mogelijkheid de lokalen te downloaden. Op deze pagina leggen wij u uit hoe u dat doet.

DESKTOP Gegevenscontrole > Lokalen

DESKTOP Beheer > Schoolstructuur > Lokalen


Lokalen synchroniseren

Op het dashboard in de desktop kunt u zien of er wijzigingen zijn bij de lokalen. Als u met uw muisaanwijzer over de lokalen beweegt, verandert uw aanwijzer in een handje. U kunt op de link klikken om direct naar het venster Lokalen te gaan. Een andere manier waarop u in venster Lokalen komt, is via het menu Beheer > Schoolstructuur > Lokalen.

In het venster Lokalen uit het portal kunt u lokalen, die u heeft aangemaakt in het portal, downloaden naar de desktop. De groene regels zijn de lokalen die zowel in portal als in desktop overeenkomen. De regels met een paars vakje geven een verschil aan. De regels met een rood vakje geven een overbodig lokaal aan.

U kunt de wijzigingen in lokalen of nieuwe lokalen uit het portal downloaden met de knop .

Als u overbodige lokalen heeft in uw desktop, bijvoorbeeld omdat de capaciteit voor lessen in het portal op 0 staat of omdat u het lokaal verwijderd heeft uit het portal, dan kunt u deze verwijderen met de knop .

Als u meerdere vestigingen heeft, kunt u met de knop  een venster openen waar u lokalen kunt verdelen over de vestigingen. U klikt (en sleept) de lokalen in de juiste vestiging. U heeft ook de optie om de lokalen bij de vestiging te zetten met de meeste lessen, gebruik hiervoor de knop onderin het scherm.

U sluit het venster Lokalen uit het portal af met het groene vinkje. Op het dashboard ziet u dat de lokalen nu overeen komen.

Trefwoorden

Lokaal, lokalen, synchroniseren, downloaden, vestiging toekennen.

  • No labels