Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Met de module Ouderavond kunt u de gesprekken tussen ouders en docenten organiseren en inroosteren. Inschrijven van de ouders/verzorgers gaat via het Zermelo Portal of via een systeem wat gekoppeld is met het portal. Nadat u het rooster heeft gepubliceerd, kunnen de ouders inloggen om het rooster te bekijken.

Door Somtoday is een koppeling geschreven voor de Ouderavondmodule. De gehele organisatie en modellering van de ouderavond is voor u als roostermaker en verloopt zoals wij in deze handleiding beschrijven. Echter de ouders hoeven geen toegang tot uw Zermelo portal te krijgen, maar maken gebruik van hun Somtoday account. Zij vullen daar hun gespreksaanvragen in en kunnen ook het rooster na publicatie zien. Meer informatie over het bewerkstelligen van deze koppeling vindt u op de pagina Ouderavond naar Somtoday (portal).

Peilweek i.p.v. upload

Vanaf versie 19.09 is het niet meer mogelijk een upload vanuit de desktop te doen. U dient in het portal een peilweek aan de ouderavond mee te geven. De lessenverdeling van die week is dan bepalend voor de gespreksmogelijkheden. 

Zijn uw gegevens in het portal bijgewerkt?

Ivm de verplichte peilweek, is het van groot belang dat uw lessenverdeling in het portal actueel is. Heeft u in de desktop wijzigingen aangebracht? Zorg er dan voor dat deze geüpload worden naar het portal! Ook de lesgroepindeling en de pakketkeuzes dienen op orde te zijn.


Voor de ouders/verzorgers is er een korte handleiding geschreven: Ouderavondgesprek aanvragen.

Voor het importeren van ouders/verzorgers verwijzen we u naar deze pagina: Ouders/verzorgers importeren en bijwerken.

Inhoudsopgave


Ouderavond organiseren

Is het schema moeilijk te lezen? Download het als pdf: met 'peilweek' .

Stappenplan ouderavond met 'peilweek'