Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Privacy

Wij raden het gebruik van de kioskmodus af in verband met de huidige privacywetgeving. Als u deze toch wilt gebruiken zorg dan dat deze alleen binnen de school wordt gebruikt op computers die in het zicht staan. Maak de kioskmodus in ieder geval niet beschikbaar op internet!

Het kan zijn dat de kioskmodus in de toekomst niet meer beschikbaar is. Voor het bekijken van roosters adviseren wij het gebruik van de webapp.

Mogelijk heeft u in uw school één of meerdere computers staan waarop leerlingen en docenten snel roosters op kunnen zoeken. Doorgaans is zo'n computer voor iedereen toegankelijk en staat deze permanent ingelogd op de "roosterpagina". Indien u uw roosters publiceert op het Zermelo Portal, kunt u een speciale gebruiker aanmaken en deze inloggen in de Kioskmodus om dit te faciliteren. Hiertoe onderneemt u de volgende stappen.

 1. Maak een rol "kiosk" aan en voorzie deze van de juiste rechten.
  Menu Beheer > Gebruikers > tabje Rollen,  knop <Toevoegen> 2. Maak een gebruiker aan met een afwijkende gebruikerscode van uw leerlingnummers en docent afkortingen.
  Geef deze gebruiker meteen de rol "kiosk".
  Menu Beheer > Gebruikers > tabje Gebruikers,  knop <Toevoegen> 3. Gebruik de knop <Inloggen als> om als deze nieuwe gebruiker in te loggen in de Kioskmodus.
  Menu Beheer > Gebruikers > tabje Gebruikers


4. Houd hierbij rekening met de volgende waarschuwing.
    Uw systeembeheerder zal u hierbij kunnen helpen.

Op deze pagina

Zie ook