Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Inleiding

In het portal heeft u alle zaken omtrent secties ingericht: er zijn secties aangemaakt, geactiveerd, vakken zijn aan een sectie gekoppeld en docenten hebben een bevoegdheid en zijn in een sectie gezet.

Het is wenselijk om al deze informatie ook in de desktop te hebben. U kunt nieuwe secties en wijzigingen in secties overnemen in desktop.

DESKTOP Gegevenscontrole > Secties

DESKTOP Beheer > Schoolstructuur > Secties

Op deze pagina

Zie ook:

Secties synchroniseren

Op het dashboard in de desktop kunt u zien of er wijzigingen zijn bij de secties. Als u met uw muisaanwijzer over de secties beweegt, verandert uw aanwijzer in een handje. U kunt op de link klikken om direct naar het venster Secties te gaan. Een andere manier waarop u in venster Secties komt, is via het menu Beheer > Schoolstructuur > Secties.

Wijzigingen in secties en nieuwe secties kunnen op de volgende manier vanuit het portal worden overgenomen in desktop.

  • Als u een nieuwe sectie hebt aangemaakt, kies dan voor 'Nieuwe secties'. Er wordt al zichtbaar gemaakt welke sectie nog ontbreekt in de desktop.


  • Kies daarna voor 'Sectieplaatsingen'.  Hiermee wordt een nieuw vak in een sectie geplaatst, of juist een vak uit een sectie gehaald. Hier kunt u ook direct voor kiezen als u alleen een wijziging hebt in een bestaande sectie.


  • Als u op het portal een sectie gedeactiveerd hebt, dan zal de software een suggestie doen om de sectie ook uit de desktop te verwijderen. Klik dan op  'Verwijder Overbodige'.

Offline modus

U kunt ook secties bewerken in de desktop als u in de offline modus werkt. Het is alleen mogelijk om een vak aan een andere secties toe te voegen of uit een sectie te halen. Het toevoegen van nieuwe secties is alleen mogelijk in de online modus.

  • Ga naar Beheer > Schoolstructuur > Secties. U ziet hier alle secties met de bijbehorende vakken.

  • Klik het desbetreffende vak in de juiste sectie.


    Er zal alleen geen controle worden gedaan met de informatie over secties in het portal, omdat er natuurlijk vanuit de offline modus geen verbinding is met het portal. De tooltip geeft dit ook aan in de desktop.


Trefwoorden

secties, vakken, sectie, vaksectie, vaksectie

  • No labels