Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Bekende problemen

Hieronder ziet u een overzicht met de belangrijkste problemen na de release van 19.02 en wanneer we verwachten deze op te lossen:

ProbleemStatusOpgelostTijdelijke oplossing (workaround)

De opmerking van de roostermaker was één dag niet zichtbaar in de roosterweergave in het portal.

OPGELOST

20-02-2019
Via Zermelo 19.02 gepubliceerde ouderavondgesprekken konden niet worden ingelezen door Somtoday.

OPGELOST

19-2-2019 (desktop 19.02.2)

Download Desktop


Bij het publiceren van een reeds eerder gepubliceerd rooster konden verkeerde verbanden gelegd worden tussen lessen en/of activiteiten.

Het kon hierdoor gebeuren dat in het rooster een docent opeens een verkeerd vak geeft, of dat een uitgevallen les en een activiteit van docent of groep zijn verwisseld.

OPGELOST

19-2-2019 (desktop 19.02.2)

Download Desktop


De iCalendar (iCal) links voor de koppeling met een externe agenda functioneerden niet meer.

OPGELOST

14-02-2019
Bij een tweede keer publiceren van een toetsrooster konden verkeerde verbanden gelegd worden.

OPGELOST


14-02-2019 (desktop 19.02.1)

Download Desktop


Wanneer gebruikers (leerlingen of docenten) nog gebruik maken van oude rollen, dan is was het mogelijk dat gebruikers foutmeldingen kregen bij het bekijken van Roosters > Roosteroverzichten.

OPGELOST

14-02-2019


Docent of leerling kon geen roosters van anderen bekijken.

OPGELOST

13-02-2019


De opmerking van een docent bij een les was niet zichtbaar in de app. Dit was ook zo voor externe applicaties die deze opmerking tonen.

OPGELOST

19-02-2019
Somtoday kon de ouderavondgesprekken niet inlezen uit het portal.

OPGELOST

15-02-2019


Belangrijk om te weten

Een aantal problemen kunnen opgelost worden door in het portal of de desktop voor een andere inrichting te kiezen:

ProbleemOplossing
Roostermaker krijgt foutmelding bij publiceren roosterDe gebruiker heeft de schoolfunctie Roostermaker nodig om roosters te mogen publiceren. In het portal geeft u de gebruiker een contract (als OOP-er) en kunt u bij Onderwijs > Schoolfuncties de schoolfunctie Roostermaker (school) toekennen. De gebruiker moet opnieuw inloggen en opnieuw de desktop starten om het rooster te kunnen publiceren. 
Projectloze gebruiker kan geen roosters van andere meer bekijkenHet is noodzakelijk dat een gebruiker gekoppeld is aan een project, om zo de roosters van bijvoorbeeld leerlingen en docenten te bekijken. Heeft u een gebruiker (bijvoorbeeld een OOP-er) die geen roosters meer kon bekijken, dan werd er waarschijnlijk nog gewerkt met de oude rollen. Oplossing is de werknemer via een OOP-contract toe te voegen aan het project. Zo krijgt diegene dezelfde rechten als andere medewerkers voor het bekijken van roosters. Vergeet ook bij deze gebruiker niet zijn oude rol weg te halen. 
Roosters publiceren: tegelijk updaten naar 19.02 (desktop)De publicatie van roosters vanuit de desktop is gewijzigd vanaf versie 19.02. Het is belangrijk dat de basisroostermaker en de dagroostermaker op hetzelfde moment updaten naar versie 19.02. Dit kan direct op de dag van de release, maar mag u ook later doen.
Eventueel verschillen vakkenpakketscherm (desktop)

Vanaf versie 19.02 zijn uitgesloten pakketdelen vervangen door zelfstudielabels. In de desktop kunt u bij de verwerking niet meer kiezen voor Overnemen, Eventueel vrijgesteld of Niet overnemen. Kijk op Aankondiging 2 release 19.02 voor alle mogelijke scenario's.

U kunt hierdoor verschillen krijgen in het scherm van het vakkenpakket. De indeling van de leerling verandert echter niet. Leerlingen die wel zijn ingedeeld voor een vak, blijven ingedeeld in de lesgroep. Leerlingen die niet zijn ingedeeld voor het vak, blijven niet ingedeeld. Pas als u zelf leerlingen gaat herindelen kan het zijn dat er een andere indeling uit voortkomt.

Klassikale vakken in pakket (portal)Vanaf versie 19.02 is het belangrijk dat alle leerlingen, ook in de onderbouw, in het portal de klassikale vakken in het pakket hebben. Had u ze nog niet toegevoegd, dan adviseren wij u dit wel te doen. Vanaf versie 19.02 is het mogelijk om vrijstellingen voor klassikale vakken over te nemen in de desktop.   • No labels