Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Op dinsdag 12 februari presenteren we u versie 19.02 van Zermelo Desktop en Zermelo Portal. Hieronder geven we een overzicht van alle nieuwe mogelijkheden. Voor uitgebreide beschrijving van de functionaliteit verwijzen we u naar onze handleiding.


Belangrijk om te weten

Roosters publiceren: tegelijk updaten naar 19.02 (desktop)

De publicatie van roosters vanuit de desktop is gewijzigd vanaf versie 19.02. Het is belangrijk dat de basisroostermaker en de dagroostermaker op hetzelfde moment updaten naar versie 19.02.

Eventueel verschillen vakkenpakketscherm (desktop)

Vanaf versie 19.02 zijn uitgesloten pakketdelen vervangen door zelfstudielabels. In de desktop kunt u bij de verwerking niet meer kiezen voor Overnemen, Eventueel vrijgesteld of Niet overnemen.  Kijk op Aankondiging 2 release 19.02 voor alle mogelijke scenario's.

Klassikale vakken in pakket (portal)

Vanaf versie 19.02 is het belangrijk dat alle leerlingen, ook in de onderbouw, in het portal de klassikale vakken in het pakket hebben.

Nieuwe roosterweergave

In het portal vindt u een nieuwe weergave van de roosters. De weekroosters worden compacter weergegeven, tonen de lesuurnummers en blokuren worden visueel getoond als blokken.

Mijn roosterRoosteroverzichten

 Handleiding:  Rooster bekijken in het portal

Roosterwensen docenten

Vanaf februari kunt u via het portal de roosterwensen van docenten inventariseren. Docenten kunnen doorgeven op welke dagen ze niet beschikbaar zijn en welke dagdelen ze graag vrij willen zijn.

 Handleiding:  Portal: Roosterwensen invullen en Roosterwensen invullen en beheren

Maatwerkvakken

U kunt vanaf deze versie voor schooljaar 2019-2020 maatwerkvakken faciliteren: leerlingen die extra vakken, vakken op een ander niveau of vakken in een volgend leerjaar willen volgen.

 Handleiding:  Maatwerkvakken

Keuzeroosters

Als u op school keuzeroosters wilt aanbieden waarbij leerlingen zelf kiezen naar welke les ze gaan, kunt u dit voor volgend schooljaar gaan inrichten.

 Handleiding:  Keuzeroosters

Lesstatistiek

Bij de lesstatistiek kunt u zien hoeveel lessen een leerling in een bepaalde week of gedurende het gehele jaar heeft gevolgd. Ook kunt u overzichten per afdeling opvragen.

 Handleiding:  Lesstatistiek

Aanpassingen vakkenpakket

Vanaf versie 19.02 zijn uitgesloten pakketdelen vervangen door zelfstudielabels.

In de desktop kunt u bij de verwerking niet meer kiezen voor Overnemen, Eventueel vrijgesteld of Niet overnemen. Dit kan gevolgen hebben in het scherm Vakkenpakket in de desktop. Lees hier meer over de mogelijke scenario's.

Om maatwerkvakken te ondersteunen, kunt u in het portal bij het vakkenpakket ook aangeven als dit vak op een ander niveau wordt gevolgd, de leerling het vak sprokkelt of als zelfstudievak volgt.

 Handleiding:  

Vrijstelling klassikaal vak

Vanaf de februarirelease worden vrijstellingen voor klassikale vakken in de desktop verwerkt. U kunt de lesgroepen voor deze vakken pseudo-klassikaal maken. Zo heeft u wel de voordelen van klassikale lesgroepen, maar zien leerlingen met een vrijstelling het vak niet in hun rooster.

 Handleiding: Groepen toevoegen, verwijderen en activeren

Wat kunt u na de release nog meer verwachten?

April

Voor april staat het overnemen van de roosterwensen in de desktop gepland. U kunt dan de ingevulde wensen downloaden als randvoorwaarden bij docenten.

Mei

In de release van mei zal de inschrijfmodule beschikbaar komen waarmee leerlingen zich kunnen aanmelden bij lessen. U kunt deze nieuwe functionaliteit dan alvast bekijken, wanneer u verwacht deze te gaan gebruiken voor de roosters van schooljaar 2019-2020. 

Ook zullen we de noodzakelijke wijzigingen rondom dagroosteren en toetsroosteren in combinatie met maatwerkvakken en keuzeroosters beschikbaar maken.