Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Let op

Deze informatie is bedoeld voor systeembeheerders die hun Gladiatoren willen updaten naar versie 19.03.2 of later, of die nieuwe Gladiatoren willen installeren. Dit is niet nodig is wanneer u al Gladiatoren van versie 19.02 of later geïnstalleerd heeft - dit is de laatste versie waarin de Gladiatoren functioneel zijn gewijzigd.

Het is nog steeds mogelijk om Gladiatoren met versie 19.02 te installeren en te gebruiken als u afhankelijk bent van de oude methode. Ook raden we aan om eens te kijken naar Zermelo Atlas, zodat u niet meer zelf Gladiatoren hoeft te installeren en te onderhouden.

Op 20 maart 2019 is Zermelo Desktop versie 19.03.2 gereleased. Deze bugfixupdate doet een aantal stappen om te voorkomen dat de Zermelo Desktop installer door een aantal virusscanners (onterecht) als virus gevlagd wordt. Eén van de oorzaken hiervoor was de manier waarop de Zermelo Gladiator als service geïnstalleerd kon worden.

Om de Gladiator op de achtergrond als service te draaien (zowel via de gladiator-VERSIE.msi als zermelo-VERSIE-setup.exe) werd gebruikt gemaakt van srvany.exe. Zie deze pagina voor meer informatie. Deze techniek is niet alleen verouderd, maar sommige virusscanners vinden programma's die srvany.exe meeleveren ook verdacht. In de 19.03.2 update vervangen we srvany.exe door het registreren van de Zermelo Gladiator in de Windows Task Scheduler.

Vanaf versie 19.03.2 wordt op het moment dat u via de Zermelo installer kiest voor de optie "Gladiator bij opstarten automatisch draaien via Taakplanner. (alleen als Administrator)" (of als de gladiator via de MSI wordt geïnstalleerd), een Scheduled Task aangemaakt die bij het opstarten van de machine de Gladiator opstart, luisterend naar het door u ingevoerde Arena adres. Dit ziet er als volgt uit als u de geplande taken op de computer bekijkt:

Qua gedrag verandert dit niks aan hoe uw Gladiator systemen opstarten. Echter, mocht u expliciet rekening houden met de installatie van de Gladiator als service via srvany.exe , of mocht u bewust aanpassingen doen aan registerwaarden (opgeslagen onder Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Zermelo Gladiator ), houd er dan rekening mee dat dit vanaf versie 19.03.2 niet meer mogelijk is.

Het aanpassen van Scheduled Tasks kan wel met behulp van Schtasks.exe. Zie deze pagina voor meer informatie.

  • No labels