Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Deze pagina is voor u alleen interessant als u nog gebruik maakt van versie 2 van de Zermelo software. Zermelo 2 maakt geen gebruik van het Zermelo Portal.

Sinds 1-10-2019 kunt u geen gebruik meer maken van de volledige versie van Zermelo 2. Deze pagina is beschikbaar tot 1-10-2020.

Intussen is het meer dan vijf jaar geleden dat de laatste update is uitgebracht voor Zermelo 2. Het is voor ons niet meer mogelijk om de veiligheid en betrouwbaarheid van de software te garanderen, we kunnen ook geen ondersteuning meer bieden.

Van de scholen die gebruik maakten van Zermelo 2 is intussen 99% overgestapt op Zermelo 3. Er zijn echter een aantal scholen die niet roosteren met Zermelo maar alleen enkele losse modules gebruiken. Om de functionaliteit veilig te kunnen blijven gebruiken zouden deze scholen voor het rooster moeten overstappen op Zermelo 3. Wij begrijpen dat dit niet altijd wenselijk of haalbaar is.

Bij het gebruik van de offline modules is het risico echter beperkt. Zermelo heeft daarom besloten om een laatste afgeslankte versie van Zermelo 2 beschikbaar te maken zonder jaarlijkse kosten en zonder licentiecontrole. Deze versie noemen we Zermelo 2 Legacy. U kunt op deze manier de oude modules blijven gebruiken tot u een alternatief heeft gevonden. De modules die te maken hebben met automatisch roosteren vallen hier niet onder. Als u wilt blijven roosteren met Zermelo dan dient u over te stappen op Zermelo 3.

Hieronder ziet u een overzicht van de modules die beschikbaar zijn in de Legacy editie. Om u te helpen met het zoeken naar een alternatief hebben we naast Zermelo 3 ook software van andere partijen opgenomen in de lijst. Als u een ander goed alternatief weet dan horen wij dit graag!

Zermelo 2 ModuleBeschikbaar in de Legacy editie van Zermelo 2?Beschikbaar in Zermelo 3?Zermelo 3 moduleAlternatieven voor de losse Zermelo 2 module
ArenaNeeVolledig vernieuwdAtlas
Automatisch RoosterenNeeJaRoosteren
ClusJaVolledig vernieuwd (Phoenix)RoosterenUnio (Untis)
Indeel/clusterautomatenNeeJaRoosteren
Dynamische Studielast Verdeling (DSV)JaJaRoosterenExcel

Dagroosteren

JaJaOnderhoud
Keuzewerktijd (KWT)NeeVolledig vernieuwdOnderhoud
ManagementNeeJaOnderhoud
MondelingenJaJaOnderhoudGeen alternatief bekend.
Pakketkeuze (Profileer)JaVolledig vernieuwdDecaanDeDecaan.net
PhoenixNeeJaRoosterenUnio (Untis)
RoostervoorbereidingJaVolledig vernieuwdRoosteren
Roosterpublicatie (Infoweb)NeeVolledig vernieuwdRoosterenSomtoday, Magister, Itslearning
Toetsroosteren (Propositie)JaJaOnderhoudGeen alternatief bekend.
Protas Ouderavond (roosteren)JaJaRoosterenMagister, handmatig
Protas Ouderavond (online inschrijven en publiceren)Nee

Volledig vernieuwd

RoosterenMagister, handmatig
ProvisieNeeJaRoosterenAndere narrowcasting software. Er zijn veel aanbieders op deze markt.
VestigingenNeeJaRoosteren
ZFormatieJa

Volledig vernieuwd

FormatieFoleta
ZPlanningJaVolledig vernieuwdFormatieFoleta

De Legacy editie kan gewoon uw Zermelo 2 project openen. Pas op dat u niet een Zermelo 3 project opent met deze editie. In dat geval kan gegevensverlies optreden.

Ondersteuning

Vanaf 1-10-2019De volledige versie van Zermelo 2 is niet meer te starten. U kunt geen contact meer opnemen met Zermelo voor welke ondersteuning dan ook.
Vanaf 1-10-2020Deze pagina is niet meer beschikbaar. U kunt Zermelo 2 Legacy niet meer downloaden.

Voor informatie over Zermelo 3 kunt u mailen naar info@zermelo.nl.

Downloads

U heeft tot 1-10-2020 om de bestanden te downloaden en deze zelf op een veilige plek neer te zetten. Daarna zijn de downloads niet meer beschikbaar.

Zermelo biedt geen enkele garantie voor de betrouwbaarheid en veiligheid van deze software. Gebruik is op eigen risico. Als u deze garanties wel nodig heeft dient u gebruik te maken van Zermelo 3.

NaamLaatste (beveiligings)updateBeschrijvingBestanden (32 bit)Bestanden (64 bit)

Zermelo 2
Legacy

30-04-2015Dit is een afgeslankte versie van Zermelo 2 die u zonder activatiecode of hasp kunt gebruiken. U mag deze software alleen downloaden en gebruiken als u een licentie voor een van de Zermelo 2 modules had.

De download bevat:

  • Zermelo 2 Legacy, voor de beschikbare modules zie de tabel hierboven
  • Protas
  • Clus (2009): alleen op te starten via Zermelo, de HASP wordt niet meer ondersteund
  • Handleiding Zermelo 2 als PDF

Deze versie is samengesteld op 14-1-2019. Wijzigingen:

  • Toetsroosteren: blokkade van een docent is nu zichtbaar bij toetsen, surveillanten toevoegen, als er een uitgeschakelde les staat.
  • Protas is toegevoegd aan de installer.
Zermelo 2 handleiding22-01-2016

De handleiding van Zermelo 2 als PDF. Was de online help.

Samengesteld op 11-12-2018.


  • No labels