Page tree

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Met de module Ouderavond kunt u de gesprekken tussen ouders en docenten organiseren en inroosteren. Inschrijven van de ouders/verzorgers gaat via het Zermelo Portal of via een systeem wat gekoppeld is met het portal. De gespreksaanvragen worden direct gesynchroniseerd. Deze kunt u vervolgens tot een rooster verwerken. Nadat u het rooster heeft gepubliceerd, kunnen de ouders inloggen om het rooster te bekijken.

Door Somtoday is een koppeling geschreven voor de Ouderavondmodule. De gehele organisatie en modellering van de ouderavond is voor u als roostermaker en verloopt zoals wij in deze handleiding beschrijven. Echter de ouders hoeven geen toegang tot uw schoolportal te krijgen, maar maken gebruik van hun Somtoday account. Zij vullen daar hun gespreksaanvragen in en kunnen ook het rooster na publicatie zien. Meer informatie over het bewerkstelligen van deze koppeling vindt u op de pagina Ouderavond naar Somtoday.


Tip
titlePeilweek i.p.v. upload

Vanaf desktop 3.10 en portal 1.15 is het niet meer nodig een upload vanuit de desktop te doen. U kunt in het portal een peilweek aan de ouderavond meegeven. De lessenverdeling van die week, de pakketkeuzes en de roostergroepindelingen zijn dan bepalend voor de gespreksmogelijkheden.

Voor de ouders/verzorgers is er een korte handleiding geschreven: Ouderavondgesprek aanvragen.

Voor het importeren van ouders/verzorgers verwijzen we u naar deze pagina: Ouders/verzorgers importeren en bijwerken.


Inhoudsopgave

Children Display

Anchor
Ouderavond organiseren
Ouderavond organiseren

Ouderavond organiseren

Info
iconfalse

Is het schema moeilijk te lezen? Download het als pdf: met 'peilweek' of met 'upload voor ouderavond'.

Stappenplan ouderavond met 'peilweek'

Stappenplan ouderavond met 'upload voor ouderavond'