Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 28 Next »

Inleiding

Met de module Decaan beheert u volledig online de pakketkeuzes. U hoeft als decaan geen aparte applicatie te installeren, u kunt al uw activiteiten in het portal uitvoeren. Hierdoor bent u niet afhankelijk van de roostermaker maar heeft u via het internet altijd toegang tot de actuele gegevens.

U stelt zelf eenvoudig het keuzeformulier samen. Vervolgens kunt u dit keuzeformulier toewijzen aan een of meerdere afdelingen.

In het portal vindt u het overzicht van keuzepakketten en kunt u zelf alle keuzes en pakketten beheren. U kunt leerlingen ook zelf, bijvoorbeeld thuis met hun ouders, hun keuzepakket laten invullen in het portal. De leerlingen worden door de software vanzelf door het formulier heen geleid. Na een definitief akkoord van u kan de roostermaker over de actuele vakkenpakketten in de Zermelo Desktop beschikken en daarmee aan de slag gaan voor het rooster.

De handleiding voor het beheren van pakketkeuzes in het portal hebben we geschreven voor een decaan en u hoeft geen toegang tot Zermelo Desktop te hebben om deze software te gebruiken. Alleen de laatste stap, Pakketkeuzes downloaden, is een taak voor de roostermaker.

Als bij u op school de keuzepakketten van leerlingen worden beheerd in een ander programma, bijvoorbeeld DeDecaan.net, dan kan de roostermaker deze keuzepakketten ook importeren in Zermelo. Zie hiervoor Keuzepakketten importeren in het onderdeel Roostervoorbereiding. Daar staan ook aanwijzingen voor het koppelen van informatie uit een *.csv-bestand aan informatie in het portal.


Inhoudsopgave  • No labels